DÜNYADA YENİ BİR YILDIZ PARLIYOR

DÜNYADA YENİ BİR YILDIZ PARLIYOR











Türkiye Dünya Türklüğünün kalesidir. Bu kale ne kadar güclü olarsa Türk Devletleri, Dünya Türklüğü daha çok bağımsızlığa, özgürlük mücadelesine kararlı olar.
Bu yüzden bizler Türkiye’nin iç siyasetini değerlendirdiğimizde daha çok dikduruşlu, bağımsız Türkiye için olmalıyız. Bu dik duruş Türkiye’den çok Türk dünyası için önem taşıyor.
Türkiye’ni öğrendiğimizde, 1923-1938 dönemi, İkinci Cihan savaşı dönemi, soyuk savaş dönemi, Sovyetler Birliğinin dağıldığı dönem, Fetullah Gülen dönemi ve FETÖ-süz dönemler kibi harakterize etmeliyiz.
Bu günkü yazımda daha çok Fetullahlı ve Fetullahsız dönemlere tokunacağım.
Fetullah 70 yıllarında örgütlenmeye başlasada, Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra güclenmesi hızlandı.
Fetullah’ın örgütü ABD istihparatı tarafından güçlendirilerek Müselman Türk adına bağımsız Türk devletlerine, üçüncü ükelere sızıp şahelendi.
Müselman Türk toplumları içerisinde örgütlenen Fetullah Türkiye’nin iç siyasetini de etkileyerek bütün kurum kuruluşlarda çeteleşdi. Kamu kuruluşları yanaşı, siyasi partilerde, Silahlı küvetlerde, eğitimde, yarğıda, basında, yayım kuruluşlarında, dış politikada etkileyici oldu. Her yerde Fetullah rüzgarı esmeye başladı. Türk devletlerinin bütün kurum ve kuruluşlar da bele çeteleştiler, arzuolunmayanları sıfırladılar.
AKP iktidar olanda güçlerine güç kattılar. Artık Fetullah devlet içinde devlet oldu. Türkiye’ni yeniden dizayn etmeğe başladı. Ele bir duruma geldiler ki, tek devlet olmak istediler, Cumhurbaşkanı görevine göz diktiler. Tek güc olma hevesi onları başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmakla dövlet aklıyla yüz yüze getirdi. Artik Tayib beyle açık savaşa girdiler. AKP Davutoğlu başkanlığında kontroldaydı, CHP-le anlaşma vardı, HDP zaten onunlaydı. Tek basılmayan kale MHP idi. MHP içten feth etmek için hareketlenme başlatıldı. Dövlet aklı devreye keçti, Davutoğlu AKP Genel Başkanlığından alındı, MHP-in içten Fethi durduruldu.
Türkiye’ni tepeden feth etmeyi planlayan Fetullah’ın akıl babaları darbe girişine karar verdiler. Yıl 2016 Temmuz ayının 15-i Düşmen ordusu harekete keçti, Meclis dahil bütün kurum kuruluşlar bombalandı. Dövlet aklı küreselçi örgütün karşısında direnerek, halkla bütünleşerek hain çeteni püskürttü. Bu mücadelede Cumhurbaşkanı Tayib beyle, MHP Genel Başkanı Devlet bey birliyği son sözü dedi. Darbeye kadar Fetullahlı AKP-ye karşı sert Mühalifet olan MHP, Fetullahsız AKP-le birlik olarak, devlet aklıyla bütünleşti. Gün o gün halen Devletin dikduruşu bağımsız Türkiye mücadelesinde Tayib beyle, Devlet bey el ele devletin vakasının, milletin varlığının, bütünlüğünün bekçisidirler. 2016 Temmuz 15 e kadar olan Türkiye iç savaşla, bölünmeyle karşı karşıyaydı. Terorçu gücler Devletin içindeydi. Gettikce Türkiye’nin çemberi daralırdı, teklenirdi. Demokrasi sloğanları ile anayasal teslimçiliğe hazırlanırdı. 15 temuzdan sonra Türkiye içde terörü bitirdi, Mısakı Milli sınırlarında söz sahibi oldu, yurtdışı operasyonlarla bölgesel güç olmağa başladı. Türk devletleri ile integrasiya güçlendi, çoğaldılar, büyüdüler. Azerbaycan’la birlik olup, megaprojeler gerçekleştirdiler. Türkiye savunma sanayisinde dünya devleti oldu. Bu gün Türkiye devlet olarak Afrika’da askeri güç olarak var, Akdenizde sınırlarını genişlendirip petrol-doğalgaz üretimine hazırlanır. Türkiye güçlendikçe Azerbaycan da güclenir, Türk devletleri birlik olmağa can atır. 1993 yılında Azerbaycan’a sivil helikopter vere bilmeyen, ABD ne diyer düşünen Türkiye, bu gün Azerbaycan’a askeri uçaklar verir, askeri birlikler getirir. Artık Karabağlı Bağımsız Azerbaycan mücadelesi başlatılmıştır. Bu gün Türkiye Azerbaycan birlikde bölgesel güç olmanın içerisindedir. Bu birlik Akdeniz, Karadeniz, Hazardenizi hövzlerinde ekonomi, askeri, siyasi iş birliklerinin merkezine çevrilir. Bu günde birliğimizi bozmak isteyen küreselçi gücler, içimizde olan iş birlikçilerinin eli ile devrededirler. Hem Azerbaycanı, hemde Türkiye’ni karıştırmak için her türlü fitnelere el atırlar. Günümüzde bu güclerin karşısında Türkiyede Tayib bey Devlet bey birliği, Devlet aklı dayanıp, Azerbaycan devleti ile milletçi güçlerle ittifak halindedirler. Bu birlik Türkiye’ni Azerbaycanı daha güclü edecek, küreselçi işbirlikçileri sıfırlayacak. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Eliyev’in milletçi güclerle, halkla birlik olması küreselçi güclerin içimizdeki uzantılarının rüyasını kaçırtmaktadır.
Dünyada yeni bir Yıldız parlıyor Azerbaycan Türkiye Andı-Birliği.
Cahandar Bayoğlu
Turan Partisi Başkanı